Easy Strong Yoga Flow

Rust, langzaam, kracht, helend, evenwicht en ademhaling

Easy Strong Yoga Flow is een rustige, maar sterke vorm van Yoga, het tempo ligt een stuk lager dan bij Ashtanga Yoga en is weer krachtiger dan Gentle Yoga en Yin Yoga. Easy Strong Yoga Flow is ontspannen, rustig, sterk, maar ook zacht. Hier kom je geen ingewikkelde poses tegen, maar wel eenvoudige rek- en strek poses die goed zijn voor lijf en leden. Als je rust, maar ook wat meer kracht zoekt in beweging, dan is de Easy Strong  Yoga Flow ideaal voor jou, deze les zal dan zeker geschikt voor je zijn. Het leert je goed voelen wat bij je past en ook al zijn alle oefeningen redelijk eenvoudig, iedereen met behoefte aan rust vindt tijdens deze les verdieping. Van de Easy Strong Yoga Flow wordt je niet heel erg moe, maar vergt zeker wel enige inspanning, maar geeft ook rust en ontspanning.
Easy Strong Yoga Flow is voor Yogi’s die van een rustiger tempo houden in vergelijking met Asthanga Yoga, maar toch hun spieren willen ontwikkelen en stretchen, maar zij willen ook het functioneren van de organen verbeteren en daarmee de gezondheid van het hele lichaam bevorderen.
Bovendien helpt Easy Strong Yoga Flow een staat van emotionele stabiliteit te bereiken. Easy Strong Yoga Flow is gericht op lichaam en geest!
De les wordt afgesloten met rustige Yoga oefeningen en een eindontspanning, Savasana. Sommige Yoga oefeningen worden langer aangehouden, zodat ze de banden en ligamenten versoepelen.

Hoe ziet de les eruit?

We beginnen de les altijd met een op warming, dit is essentieel om de botten en spieren voor te bereiden op de asana’s/houdingen om zo blessures te voorkomen. Zo warmen we onze ruggenwervels, nekwervels, schouders, armen en benen. Dan starten we met eenvoudige voorwaartse houdingen (zittend) om het lichaam te laten wennen aan de stretch op de spieren. Daarna volgen wat moeilijkere achterwaartse, omgekeerde houdingen en draaiingen. Overgaand op de staande asana’s en tot slot sluiten we af met de rusthoudingen (liggend). Aan het eind van de sessie moet je, je licht, rustig en energiek voelen. Ben je uitgeput, dan heb je waarschijnlijk te veel van jezelf gevergd. Wees niet te streng voor jezelf, want als je meer wilt dan je aankunt, bereik je weinig of niets.

Is Easy Strong Yoga Flow iets voor mij?

Als je van een rustige vorm van Yoga houdt, maar ook van wat meer kracht, dan is Easy Strong Yoga Flow de Yoga voor jou.
Vind je het prettig om wat langer in een houding te blijven? En voel je, je beter bij de gedachten dat je een houding kunt aanpassen als een houding te zwaar voor je wordt? Zeg je in beide gevallen JA, dan is Easy Strong Yoga Flow zeker wat voor jou. Voel de rust van houdingen in lichaam en geest op je Yoga mat en ervaar de positieve effecten van Easy Strong Yoga Flow. Deze methode is toegankelijk en haalbaar voor iedereen. Jong of oud, stijf of soepel.