Gentle Yoga

Zacht, helend, mild, rustig en ontspannend

Gentle Yoga is een zachte vorm van Yoga waar ontspanning, balans en herstel centraal staan. Deze Yoga vorm is een milde vorm van Yoga die toegankelijk is voor mensen met klachten, zoals intense vermoeidheid, (chronische) pijn of spanningen. Gentle Yoga biedt ondersteuning bij ziekten en/of gezondheidsproblemen lichamelijk en/of geestelijk, zoals reuma, hartproblemen, fibromyalgie, ziekte van Crohn, blessures, botbreuken, kanker of na een operatie, burn-out of bij milde depressieve klachten. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar, alles op een laag pitje en met aandacht voor houding en beweging. Gentle Yoga geeft meer energie, rust in je hoofd en houdt het lijf soepel. Deze les staat in het teken van persoonlijke aandacht voor jezelf en stapsgewijze opbouw. Regelmatige beoefening van Gentle Yoga vergroot je concentratie vermogen en je vermogen om te ontspannen. Het verbetert je houding en verhoogt je gezondheid en je plezier in het leven.

Hoe ziet de Gentle Yoga les eruit?

We beginnen de les met een korte stilte meditatie, dit doen we zittend of liggend op de mat. Aansluitend warmen we het lichaam op, waarbij alle gewrichten en spieren in het lichaam aan bod komen. De Yoga oefeningen die daarop volgen zijn eenvoudig en duren niet lang. We bewegen op de adem, alles verloopt traag en rustig. Als afsluiting van de les liggen we op de mat met een kussen onder ons hoofd en een warme deken over de benen en genieten we van Savasana, de eindontspanningsoefening, zodat de dag gestart kan worden met veel energie, meer ruimte in ons lijf en hoofd, je voelt je langer en lichter.

Is Gentle Yoga wel geschikt voor mij?

Spreekt bovenstaande tekst en uitleg je aan? Dan is Gentle Yoga zeker iets voor jou! Houdt je van een rustige, milde Yoga vorm? Kom dan zeker naar de Gentle Yoga lessen en geef jezelf dit mooie cadeau voor je lijf en geest!