Yin Yoga “Stretch”

Ontspannend, diep, helend, langzaam en grensverleggend

Yin Yoga is een onderdeel van de klassieke Hatha Yoga methode. Maar dan vernieuwend in moderne tijd. Yin Yoga bevordert ons welzijn op vele manieren, het richt zich op het versoepelen en versterken van het dieper liggende bindweefsel, ligamenten en gewrichten. En dat maakt de Yogavorm geschikt bij blessures. Daarbij stimuleert het de meridianen en de functies van de organen. Yin Yoga is heerlijk rustig en verfrissend. Een Yin Yoga les gaat over stretchen. Bij deze zachte Yogavorm zijn de oefeningen ontspannend en je blijft lang in eenzelfde houding, zodat je goed kunt observeren wat er met je lichaam gebeurt. Bij Yin Yoga gebruik je elke houding om je lijf beter te voelen. Zo leer je, je grenzen te accepteren en naar verloop van tijd te verleggen en kom je dieper in een houding. De weerstand verzacht je met behulp van de adem.

Alles bij Yin Yoga verloopt langzaam en rustig, het bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en gewrichten en brengt de geest tot rust. Vanwege het langzame tempo kent de les een sterk meditatief aspect.

“Share in my belief that Yin is truly in!”

Hoe ziet de les eruit?

De les bestaat uit een afwisseling van langer vastgehouden Yin-houdingen en korte Yang-posities. Alle houdingen worden zittend en/of liggend uitgevoerd. We gebruiken bolsters, riemen en blokken om de oefeningen te ondersteunen en je concentreert je op de ademhaling en houdt deze zacht. Na afloop van de les voel je, je ontspannen, rustig en voldaan. Zo begin je, je dag goed of sluit je de dag heerlijk af en zul je een goede nachtrust hebben.

Wie heeft er baat bij Yin Yoga?

Iedereen met een zittend beroep is zeer gebaat bij Yin Yoga, omdat deze Yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt. Deze kunnen wel een oppepper gebruiken, omdat zij de gehele dag bezig zijn de rug rechtop te houden. Yin Yoga is een goede tegenhanger voor de dynamische en krachtige Yang Yoga vormen. Combineer je Yin Yoga met een Yang Yoga vorm of een Yang-sport, zoals zwemmen, fitness en hardlopen. Het beste effect bereik je door te kiezen voor Yin en Yang!